Gedachtenspinsels

 • Waar is de rust?

  Ons leven raast maar door… We verdelen onze aandacht van moment tot moment. We hebben geleerd om snel te schakelen en veel dingen tegelijk te doen. Zoveel, dat we wel eens vergeten hoe het met onszelf is..

  Als we dan even rust hebben, dan hebben we hoofdpijn of zijn we ziek. Dan hebben we zolang niet naar ons lichaam geluisterd, dat het lichaam zegt: STOP!

  Eigenlijk weten we dit allemaal al. Er is genoeg geschreven en verteld dat het beter is meerdere rustmomenten per dag voor jezelf in te plannen. Waarom doen we dat dan niet?

  Ergens in onszelf vinden we dat de moeite niet waard. We vinden onszelf die rust niet waard. Als we dat namelijk wel vinden, dan hadden we dat allang gedaan. Wat dat betreft zijn we redelijk eenvoudig: Als we ergens beter van kunnen worden (zonder moeite) dan zullen we dat niet nalaten.

  Waarom lopen we onszelf dan zo vaak voorbij? Hier in het Westen vinden we dat als je voor jezelf opkomt dat je egoïstisch bent. Dit vooroordeel drukt zwaar op de opvoeding en is een hardnekkig ding om uit onze gedachten te krijgen.

  Wanneer gaan we dan eens leren dat het beter is voor jezelf dat je af en toe eens opkomt voor je eigen ding? Gewoon omdat het jouw beter in je vel doet zitten. Je zult dan gaan merken dat je omgeving dit eigenlijk heel gewoon vindt. Zo gewoon, dat de ander na een tijdje zelfs vergeten is hoe je hiervoor te werk ging. Ervaar het maar… en ontdek dat het eigenlijk heel eenvoudig is om je eigen wereld te creëren: Jij bepaalt hoe jij in het leven wilt staan.

  Bouw zo je rust elementen in. Stop zo nu en dan met jagen en ontdek dat je in de rust nieuwe ideeën kunt krijgen. Nieuwe impulsen die jouw leven aangenamer maken, omdat deze ideeën uit jezelf komen.

  Het klinkt allemaal heel eenvoudig en dat is het ook. Het gaat om je lef. Durf de stap te nemen naar een beter leven voor jezelf en daarmee een beter leven voor de ander. Het proces van verandering zal niet altijd makkelijk zijn, maar de resultaten zijn des te prettiger.

  Wil je een duwtje in de goede richting? Maak een vrijblijvende afspraak met ons en leer de rust te vinden en jezelf te ontmoeten. Met jezelf moet je het tenslotte je hele leven doen… reden genoeg lijkt me om daar een beetje aandacht aan te geven.

  Heb het lef! En leef je wens. Je bent het écht waard.

  Lees verder →

 

Gedachtenspinsels
 • Waar is de rust? 2 september 2019 We vinden onszelf die rust niet waard. Als we dat namelijk wel vinden, dan hadden we dat allang gedaan.
 • Wie ben jij 2 juni 2019 Ontmoeten is jezelf laten zien aan anderen. Gewoon op straat, in de kroeg, op een feestje, op je werk.. niets anders dan open staan voor de ander. De ander aandacht geven, aandacht ontvangen en er zijn. Ontdekken is durven kijken naar de wereld om je heen. Uitstappen uit de vaste patronen van alledag. Aandacht geven en ...
 • Creatie 4 mei 2019 Alles is al aanwezig op dit moment. Het enige dat we hoeven te doen is de vorm creëren die we in ons hoofd hebben gemaakt.
 • Synchroniciteit 15 maart 2019 Leven vanuit de gedachte dat alles aanwezig is in het hier en nu, valt niet altijd mee. De kwantumgedachte dat alles op hetzelfde moment plaatsvindt en alleen maar afhankelijk is van de waarnemer en diens gedachte, maakt dat de wereld veel meer maakbaar is dan we denken. In de afgelopen 2x heb ik gesproken over de ...
 • Kerstgevoel 16 december 2018 Mooie sferen, veel lichtjes, maar ook warmte en veel gevoel naar elkaar. Kennelijk zijn we op onze kwetsbaarste momenten van eenzaamheid op zoek naar dat beetje liefde wat ons door de tijd heen helpt.
 • De 2e kracht van de gedachte 17 december 2017 Door je vastzittende patronen te visualiseren en te transformeren volgt een verandering. Deze verandering geeft vrijheid in denken en doen, waardoor uiteindelijk ook depressies en angsten verdwijnen.
 • Hoe ver durf jij te gaan? 20 november 2017 Zoveel Millennials zitten thuis met een burn-out. Coaching op Zingeving is een krachtig middel om dit te voorkomen. Hoe ver durf jij te gaan?
 • De Kracht van de Gedachte 5 juni 2017 Word eerst wakker in de wereld die je tot nu toe hebt gecreëerd en vraag je dan eerlijk af of dit bijdraagt aan jouw levensdoel, droom of wens. Durf erover na te denken en gedachten toe te laten die anders zijn dan anders.
 • Spreken en verstaan 6 februari 2017 Ondanks dat we in dezelfde taal spreken naar elkaar, komt het voor dat we elkaar niet kunnen verstaan. Dit heeft meerdere oorzaken, maar de belangrijkste reden ligt besloten in de taal van onze zintuigen.
 • Aandacht… 10 november 2016 Aandacht is een belangrijk onderdeel van het hier en nu. Wanneer je je bewust bent van wat je aandacht geeft, dan maak je een sterke verbinding.
 • Belang… 27 augustus 2016 Ieder van ons heeft op verschillende tijden en plaatsen andere belangen. Van die hoeveelheid belangen is er steeds één belangrijk. Door inzicht te krijgen in de waarde en motivatie die wordt gehecht aan een belang op een bepaald moment, wordt het duidelijk hoe je kunt functioneren binnen het veld van mogelijkheden. De markt wordt overspoeld met trainingsbureaus ...
 • Ego en ik… 21 mei 2016 Er zijn van die momenten die je best wel eens over zou willen doen. Sommige momenten werden heel bewust beleefd, terwijl in andere momenten je onbewuste een rol speelde. Eén van de meest herkenbare situaties is als een ander tegen je zegt: ‘Je lijkt nu precies op je vader.’ Terwijl je zelf niets vermoedend een uitspraak ...
 • Burn-out of tijd om te kiezen… 8 maart 2016 De kern van burn-out ligt niet altijd in het feit dat ‘werk’ de oorzaak is, maar in een niet onderkende keuze in je leven. Dit kan op alle gebied zijn: gezin, vrienden, omgeving, hobby, familie of werk. Daarbij niet wat je doet, maar waarom je het doet. Hierin zit het venijn.
 • Gelukkig? Nieuwjaar! 18 januari 2016 We zijn alleen een beetje vergeten hoe het moet. We hebben er ook allerlei ‘kan niet’, ‘mag niet’ en ‘doe je niet’ blokkades opgezet. Om die te doorbreken, op zoek naar je eigen geluk, is een wil en veel moed voor nodig.
 • Cadans van het leven… 31 augustus 2015 Je hoeft niet op een kameel te zitten om de rust in je leven te vinden. Zoek de cadans van je leven en go with the flow. Wie weet ligt jou cadans wel veel lager dan het ritme van alledag. Nu is de tijd om te veranderen…
 • We gaan weer naar buiten… 10 augustus 2015 Het is zomer! Iedereen is vrolijker. De avonden worden langer en we hebben meer zin..
 • Bewust koffiezetten 17 mei 2015 De kunst van het koffiezetten zit uiteindelijk niet in het proces, maar in de eerste bewustwording van koffie.
 • We zijn zo moe… 19 april 2015 Weet je wat vermoeiend is? Het voortdurend vechten tegen de bierkaai… Je hele leven de wortel achterna rennen die je voortdurend wordt voorgehouden.
 • Wetenschap wordt zweverig… 29 maart 2015 Dat wetenschappers vage uitspraken doen, daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Hoe vaak komt het niet voor dat als een wetenschapper een betoog houdt en dat we er niets van begrijpen: Gezwam in de ruimte… maar, hij is wetenschapper, heeft het bewezen en heeft dus altijd gelijk. Politici en andere machthebbers verschuilen zich achter wetenschappelijke ...
 • Vrijheid 9 maart 2015 Als we vrijheid zo belangrijk vinden in ons leven, hoe komt het dan dat we onszelf steeds meer beperken? Er is één simpel antwoord, maar een o zo lange weg terug: Angst.
 • Niets is Gek 2 maart 2015 Lastig, als je gevoel naar links wil en je verstand naar rechts. Herken je dat? Soms hebben we van die enorm heldere momenten dat we precies weten wat we willen. Dan liggen gevoel en verstand op één lijn. Het gekke is dat we dat hele goede idee dan toch niet uitvoeren. We vinden dat er ...
 • Wat wil ik nou eigenlijk? 23 februari 2015 Hoeveel mensen stellen zich deze vraag wel eens af? Ergens in ons leven komt er een besef van wat we nou eigenlijk aan het doen zijn. Dit kan zijn in werk, relatie, vrienden of zelfs de zin van het leven. Grote vragen, zo eenvoudig gesteld. Ooit, toen we nog klein waren, vroegen we ons niet veel ...
 • Wat nou zweverig… 16 februari 2015 Mijn vak is zweverig. Ik zweef dan ook voortdurend aan een touwtje over de wereld. Ik zeg hele wazige dingen en ben heel zielig. Zo hoort het. Want als je werkt met energie en aura’s dan spoor je niet helemaal… Toch blijkt dat het ongeziene meer in ons leven verweven zit dan we zelf denken. Toen ...