Gedachtenspinsels

 • Kerstgevoel

  We naderen het hoogtepunt in de donkere dagen. Een deel van het jaar waar velen het dieptepunt van hun gevoel bereiken. Eenzaamheid, terugtrekken in jezelf, depressiviteit: allemaal tekenen van de donkere tijd.

  Gek eigenlijk dat we deze tijd doorkomen met hoogtepunten als het kerstfeest, chanoeka en van oudsher ook het lichtfeest. Van alle tijden en culturen van het noordelijk halfrond zijn we in deze tijd op zoek naar het licht. In welke vorm dan ook. Rond het dieptepunt van duisternis (de zonnewende op 21 december) hebben we de behoefte om de duisternis te verdrijven en de hoop te delen dat het weer licht wordt.

  Mooie sferen, veel lichtjes, maar ook warmte en veel gevoel naar elkaar. Kennelijk zijn we op onze kwetsbaarste momenten van eenzaamheid op zoek naar dat beetje liefde wat ons door de tijd heen helpt. We zoeken elkaar op, delen cadeautjes, eten met elkaar en scheppen een sfeer van licht en liefde.

  In deze tijd komen we dan ook dichter bij onszelf. Voelen hierin dan ook de behoefte bij anderen te zijn. Gevoel van eenheid en geborgenheid. Van dat we er met elkaar wel komen. Tijd voor inkeer en rust. Terugkijkend naar het afgelopen jaar en genieten van alles om ons heen.

  Ook de natuur doet hieraan mee. Ze is in rust voor de groei en bloei in de lente. In afwachting daarvan trekt zij zich ook terug om tot rust te komen en om kracht te verzamelen.

  Dit is dan ook de tijd om naar jezelf te kijken. Hoe is het afgelopen jaar gegaan. Genieten van de dingen die je hebt ondernomen. Pijn, verdriet en vreugde her te beleven en los te laten in de sfeer van licht en liefde. Dankbaarheid voor alles wat je hebt mogen leren en jezelf weer op te laden met energie voor de aankomende lente.

  Dit is een mooie tijd die we met elkaar creëren. Ben hiervan bewust en maak gebruik van de mogelijkheid om licht en liefde met elkaar te delen en door te geven aan de wereld. Zo wordt de wereld langzaam weer een beetje mooier.

  Geniet van jezelf en van elkaar.

  Ik wens een ieder dan ook veel licht en liefde toe.

  Lees verder →

 

Gedachtenspinsels
 • Kerstgevoel 16 december 2018 Mooie sferen, veel lichtjes, maar ook warmte en veel gevoel naar elkaar. Kennelijk zijn we op onze kwetsbaarste momenten van eenzaamheid op zoek naar dat beetje liefde wat ons door de tijd heen helpt.
 • De 2e kracht van de gedachte 17 december 2017 Door je vastzittende patronen te visualiseren en te transformeren volgt een verandering. Deze verandering geeft vrijheid in denken en doen, waardoor uiteindelijk ook depressies en angsten verdwijnen.
 • Hoe ver durf jij te gaan? 20 november 2017 Zoveel Millennials zitten thuis met een burn-out. Coaching op Zingeving is een krachtig middel om dit te voorkomen. Hoe ver durf jij te gaan?
 • De Kracht van de Gedachte 5 juni 2017 Word eerst wakker in de wereld die je tot nu toe hebt gecreëerd en vraag je dan eerlijk af of dit bijdraagt aan jouw levensdoel, droom of wens. Durf erover na te denken en gedachten toe te laten die anders zijn dan anders.
 • Spreken en verstaan 6 februari 2017 Ondanks dat we in dezelfde taal spreken naar elkaar, komt het voor dat we elkaar niet kunnen verstaan. Dit heeft meerdere oorzaken, maar de belangrijkste reden ligt besloten in de taal van onze zintuigen.
 • Aandacht… 10 november 2016 Aandacht is een belangrijk onderdeel van het hier en nu. Wanneer je je bewust bent van wat je aandacht geeft, dan maak je een sterke verbinding.
 • Belang… 27 augustus 2016 Ieder van ons heeft op verschillende tijden en plaatsen andere belangen. Van die hoeveelheid belangen is er steeds één belangrijk. Door inzicht te krijgen in de waarde en motivatie die wordt gehecht aan een belang op een bepaald moment, wordt het duidelijk hoe je kunt functioneren binnen het veld van mogelijkheden. De markt wordt overspoeld met trainingsbureaus ...
 • Ego en ik… 21 mei 2016 Er zijn van die momenten die je best wel eens over zou willen doen. Sommige momenten werden heel bewust beleefd, terwijl in andere momenten je onbewuste een rol speelde. Eén van de meest herkenbare situaties is als een ander tegen je zegt: ‘Je lijkt nu precies op je vader.’ Terwijl je zelf niets vermoedend een uitspraak ...
 • Burn-out of tijd om te kiezen… 8 maart 2016 De kern van burn-out ligt niet altijd in het feit dat ‘werk’ de oorzaak is, maar in een niet onderkende keuze in je leven. Dit kan op alle gebied zijn: gezin, vrienden, omgeving, hobby, familie of werk. Daarbij niet wat je doet, maar waarom je het doet. Hierin zit het venijn.
 • Gelukkig? Nieuwjaar! 18 januari 2016 We zijn alleen een beetje vergeten hoe het moet. We hebben er ook allerlei ‘kan niet’, ‘mag niet’ en ‘doe je niet’ blokkades opgezet. Om die te doorbreken, op zoek naar je eigen geluk, is een wil en veel moed voor nodig.
 • Cadans van het leven… 31 augustus 2015 Je hoeft niet op een kameel te zitten om de rust in je leven te vinden. Zoek de cadans van je leven en go with the flow. Wie weet ligt jou cadans wel veel lager dan het ritme van alledag. Nu is de tijd om te veranderen…
 • We gaan weer naar buiten… 10 augustus 2015 Het is zomer! Iedereen is vrolijker. De avonden worden langer en we hebben meer zin..
 • Bewust koffiezetten 17 mei 2015 De kunst van het koffiezetten zit uiteindelijk niet in het proces, maar in de eerste bewustwording van koffie.
 • We zijn zo moe… 19 april 2015 Weet je wat vermoeiend is? Het voortdurend vechten tegen de bierkaai… Je hele leven de wortel achterna rennen die je voortdurend wordt voorgehouden.
 • Wetenschap wordt zweverig… 29 maart 2015 Dat wetenschappers vage uitspraken doen, daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Hoe vaak komt het niet voor dat als een wetenschapper een betoog houdt en dat we er niets van begrijpen: Gezwam in de ruimte… maar, hij is wetenschapper, heeft het bewezen en heeft dus altijd gelijk. Politici en andere machthebbers verschuilen zich achter wetenschappelijke ...
 • Vrijheid 9 maart 2015 Als we vrijheid zo belangrijk vinden in ons leven, hoe komt het dan dat we onszelf steeds meer beperken? Er is één simpel antwoord, maar een o zo lange weg terug: Angst.
 • Niets is Gek 2 maart 2015 Lastig, als je gevoel naar links wil en je verstand naar rechts. Herken je dat? Soms hebben we van die enorm heldere momenten dat we precies weten wat we willen. Dan liggen gevoel en verstand op één lijn. Het gekke is dat we dat hele goede idee dan toch niet uitvoeren. We vinden dat er ...
 • Wat wil ik nou eigenlijk? 23 februari 2015 Hoeveel mensen stellen zich deze vraag wel eens af? Ergens in ons leven komt er een besef van wat we nou eigenlijk aan het doen zijn. Dit kan zijn in werk, relatie, vrienden of zelfs de zin van het leven. Grote vragen, zo eenvoudig gesteld. Ooit, toen we nog klein waren, vroegen we ons niet veel ...
 • Wat nou zweverig… 16 februari 2015 Mijn vak is zweverig. Ik zweef dan ook voortdurend aan een touwtje over de wereld. Ik zeg hele wazige dingen en ben heel zielig. Zo hoort het. Want als je werkt met energie en aura’s dan spoor je niet helemaal… Toch blijkt dat het ongeziene meer in ons leven verweven zit dan we zelf denken. Toen ...